dinsdag, oktober 22, 2019

Tips & Tricks

Handige en nuttige tips voor uw onderneming!

Het gebruik van Facebook, Twitter, Pinterest, Tumblr en Instagram in 2015

social-media-logos.jpg

Het landschap in de social media veranderd. Hoe gaat het eruit zien, welk platform gebruiken we het meest, en wat laten we massaal liggen?

 

Hoe zou het social media landschap er over twee jaar uitzien? Hoe gaat het sharen en de communicatietechnologie zich ontwikkelen? Met deze vragen is eMarketer aan de slag gegaan. Zij hebben exclusieve data bekend gemaakt en een voorspelling gedaan voor de komende 2 jaar.

Meer dan de helft van de inwoners van de Verenigde Staten gebruikt regelmatig sociale media. Het onderzoek van eMarketers is ook volledig gericht op de inwoners van de V.S., maar het social media gebruik daar is wel vergelijkbaar met Europa.

Facebook marktleider

Facebook is de marktleider op het gebied van sociale netwerken. Maar ze moeten wel uitkijken, er liggen andere netwerken op de loer die sterk aan het groeien zijn. Twitter, Instagram, Pinterest en Tumblr zijn belangrijke spelers op deze markt en worden steeds groter.

Steeds meer senioren

In de komende twee jaar gaat het aantal social media gebruikers vooral groeien onder 65-plussers. In Amerika komen er in 2015 en 2016 twee miljoen meer gebruikers bij die ouder zijn dan 65.

Facebook

Facebook gaat de komende jaren steeds meer vergrijzen. Minder jongeren maken een account aan. De 35-jarigen tot 65-plussers hebben in 2015 het grootste aandeel op Facebook. 48,2 procent van de gebruikers is ouder dan 35 jaar.

Twitter

Twitter gaat de komende twee jaar een groei van vijf miljoen nieuwe gebruikers tegemoet. En dit alleen al in de Verenigde Staten. De gebruikers van dit kanaal zijn een stuk jonger. 43 procent van de Amerikaanse gebruikers is onder de 35. Het grootste aantal gebruikers is zelfs onder de 24.

Tumblr

Op Tumblr zitten vrijwel geen 65-plussers. Ruim 50 procent van de Tumblr gebruikers is onder de 34 jaar. De komende twee jaar gaat dit netwerk ook een groei van twee miljoen gebruikers doormaken.

Instagram

Bij Instagram gaan we in 2015 en 2016 een groei zijn van vijf miljoen nieuwe gebruikers. Vooral veel jongeren maken een account aan op dit netwerk. 11,4 miljoen gebruikers zijn zelfs nog onder de 17 en zestig procent van de gebruikers is jonger dan 35. Ook heeft er een minimaal aantal senioren een account op Instagram.

 

 

social-media-users-02-2015.jpeg

 

Bron

VirtueMart

Eenvoudig uw artikelen beheren met VirtueMart! Voorraad, reviews, social media share, en nog veel meer mogelijkheden!
 
 

Responsive design

Uw website optimaal te zien op pc, tablet en mobiele telefoons.
 

JoomShareBar

Also want a nice social bar on your website like this one ?
 
idesignforyou arrow